Hoe je veel winst laat liggen door blinde vlekken?

InFinance magazine, april 2023

Herken je de volgende vraag: Ik weet dat ik veel geld laat liggen, maar ik heb geen idee hoe ik het voor elkaar kan krijgen? In dit artikel nemen we je aan de hand van business case mee hoe een collega-ondernemer dit heeft opgepakt. En welke resultaten hij ermee behaald heeft.

Lees het inFinance artikel

Verhogen van klantwaarde: aan de juiste knoppen draaien!

Whooz, maart 2023

Als organisatie wilt je een goede balans tussen klantwaarde (wat een klant jou oplevert) en waarde voor de klant (wat jij een klant oplevert). Toch hebben veel bedrijven hierin een mismatch. Wil je weten wat de optimaal inzetten van de juiste data oplevert?

Lees het inFinance artikel

Veilig & prettig digitaal samenwerken. Hoe dan?

InFinance, januari 2023

Het maken van offertes, het wijzigen in de polis van de klant, het bespreken van de pensioenvoorwaarden, het aanleveren van mutaties is een werknemersbestand, de fax is niet meer. Alles gaat digitaal. En nee de tijd dat er een excelsheetje per mail werd heen en weer gestuurd is voorbij (datalek) alles gebeurd in verschillende digitale omgevingen. En dus moeten de verschillende samenwerkende partijen weten wie er wat doet. De snel veranderende wereld rondom BtB identity & acces management. Wil weten wat er en hoe het allemaal veranderd, lees het artikel:

Lees het inFinance artikel

Ondernemersvraag: Wat kan ik als adviseur van Insurtech verwachten?

InFinance, september 2022

Traditioneel keken makelaars naar de verzekeringsmaatschappijen om hen te helpen digitaliseren. Tijdens de coronacrisis viel echt op hoe goed makelaars zich hebben aangepast. Ze waren klaar om met hun klanten en ons op afstand te werken. Natuurlijk moet daar nu nog een laag bovenop, om de ervaring naar de klant digitaal te maken. Bovendien kan het een en ander ongetwijfeld nog verbeterd worden. Maar de mindset zit helemaal goed.”
Echt digitaliseren gaat over de kantoorwerking en service naar de klant versterken. En ook daarvoor hebben adviseurs al een sterk fundament: goede beheer- en kantoorsoftware. Nu moeten ze de stap vooruitzetten: de juiste digitale oplossingen kiezen.
Hoe denkt de expert hierover? Klik hier en lees er alles over:

Lees het inFinance artikel

Ondernemersvraag: snelle groei financieren met vreemde middelen? Is dat slim?

InFinance, mei 2022

Veel ondernemers zijn er huiverig voor. Schulden worden ervaren als onplezierig en geven druk. Er zijn misverstanden over de voor- en met name de nadelen van het aantrekken van vreemd vermogen. Wat zijn de risico’s die in je nadeel werken en op welk moment versnelt het juist de groei en in welke situatie werkt het juist enorm in je voordeel. Om uw bedrijf snel te laten groeien kunt u meer gaan de investeren. De hoeveelheid klanten en daarmee ook werk nemen toe. Hiervoor zijn extra middelen en ook mensen nodig. Wat is dan wel het juiste moment voor het aangaan van een lening?

Lees het inFinance artikel

Ondernemersvraag: U groeit door uw klanten! Verlies het klantcontact niet uit het oog.

InFinance, april 2022

Net als uw collega-ondernemers bent u altijd aan het leren en door ontwikkelen. Logisch dat u dan weleens vragen heeft waar u niet meteen een antwoord op weet. Die vragen staan centraal in de InFinance-rubriek Ondernemersvragen. De vraag van deze maand is: Waar loopt u tegenaan als uw bedrijf groeit? Wilt u weten hoe? Klik dan op de link:

Lees het inFinance artikel

Ondernemersvraag: groeien zonder mijn huidige organisatie te zwaar te belasten. Hoe doe ik dat?

InFinance, maart 2022

Als ondernemer, directeur of manager ziet u uw bedrijf graag groeien. Als de groei snel gaat vindt u dit fantastisch! Een (snelle) groei leidt in veel gevallen tot groeipijn en uitdagingen. Op zich niks ernstigs, zolang er de juiste keuzes worden gemaakt op de juiste momenten. Maar te snel groeien ook leiden tot problemen. Wilt u hier meer van weten, klik dan hier:

Lees het inFinance artikel

Hoe zien de ondernemers de Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

InFinance, januari 2022

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs – Sustainable Development Goals) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als “de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030”. Iedereen praat erover. Bedrijven zijn er mee bezig. Maar hoe? En vooral, hoe leeft het bij de ondernemers in het MKB? We waren benieuwd hoe het KKB hiernaar kijkt. Goede reden om dit te onderzoeken. Meer weten?

 

Lees het inFinance artikel

Wordt klantcontact in de toekomst gedaan door digitale hulpmiddelen?

December 2021

Selfservicekanalen en de inzet van machine assistance in de vorm van bijvoorbeeld chatbots zijn – als het om webcare gaat – steeds gewoner. In coronatijd is de belangstelling hiervoor sterk toegenomen, ook in onze branche. Wat betekent dit voor de Client Officer? In dit artikel een overzicht van trends en ontwikkelingen in digitaal klantcontact.

Lees het inFinance artikel

Positieve neveneffecten van Corona

InFinance, december 2021

Nederlandse bedrijven willen ook na de coronacrisis fors inzetten op thuiswerken. Digitalisering verandert onze manier van werken. De vraag is niet of u moet transformeren, maar waar te beginnen. Een organisaties kan adequaat op veranderingen inspelen via procesverbeteringen en het aansturen van medewerkers. Hybride werken is de toekomst en die toekomst is nu. Naast de voordelen van werken op afstand zijn er natuurlijk ook nadelen. Meer weten?

Lees het inFinance artikel

Ondernemersvraag: Hoe behoud ik mijn klanten en verhoog ik de klanttevredenheid?

InFinance, oktober 2021: Ondernemersvragen

Wie van uw klanten verdient meer aandacht? Een belangrijke vraag voor ieder bedrijf. Er zijn verschillende manieren om inzicht te krijgen in uw meest waardevolle klanten. Maar hoe kan je dat meten? Eén methode is waardes toekennen aan hoe recent een klant een aankoop bij je deed, hoe vaak die een aankoop deed en hoeveel geld hiermee gemoeid was. Het is een al jaren bekend een klant die een tweede product of dienst van je afneemt is een tevreden klant. Het is belangrijk om erachter te komen aan wie jij het best je marketingbudget kunt besteden voor een upsell of herhaalaankoop. Je kunt je marketingbudget namelijk maar 1 keer uitgeven. Geïnteresseerd?

Lees het inFinance artikel

InFinance ondernemerspanel beantwoordt uw Ondernemersvragen

InFinance, september 2021: Ondernemersvragen

Net als uw collega-ondernemers bent u altijd aan het leren en door ontwikkelen. Logisch dat u dan weleens vragen heeft waar u niet meteen een antwoord op weet. Die vragen staan centraal in de nieuwe InFinance-rubriek Ondernemersvragen. Voor deze rubriek werkt de redactie samen met BrainsLab, een samenwerking van ondernemers die hun kennis en ervaring hebben gebundeld.

Lees het inFinance artikel

Digitaliseren in plaats van automatiseren

InFinance, september 2021: Raakt de financiële wereld achter op de echte wereld?

Digitalisering gaat razendsnel. Iets waarvan we vandaag denken dat het onmogelijk is, is er morgen al. En niet alleen in de auto-industrie. Waarom profiteert de financiële wereld er niet meer van? Er zijn mogelijkheden te over. In een veranderende wereld is het voor bedrijven belangrijk mee te veranderen. Lever je niet de volgende dag aan huis? Dan kiest de klant een ander. Geen app? Geen interesse. En hoe meer er verandert, hoe meer klanten ook van je verwachten.

Lees het inFinance artikel

Outsourcing: hét financiële bedrijfsmodel van de toekomst?

Juli 2021, InFinance De voordelen van outsourcen

Outsourcen of niet? Wie zich die vraag stelt, balanceert tussen kosten en efficiëntie. Want outsourcen kost geld. Soms veel geld. Maar het levert ook tijd, kennis en flexibiliteit op. Daardoor ontstaan kansen. Vaak ook besparingskansen. In verzekeringsland zijn dan ook steeds meer cases bekend van bedrijven die grote successen behalen door hun kerntaak uit te voeren (verzekeren) en andere bedrijfsonderdelen uit te besteden. Is outsourcing hét businessmodel van de toekomst in de financiële dienstverlening?

Lees het inFinance artikel

Belonen werkt beter dan bestraffen maar hoe doet u dat?

Mei 2021, InFinance Belonen en verzekeren

Iedereen die ooit met een pup op training is geweest, weet dat een hond veel sneller leert door goed gedrag te stimuleren dan door verkeerd gedrag te bestraffen. Er zijn ook tal van wetenschappelijke onderzoeken die dezelfde conclusie trekken voor menselijk gedrag. Om iets uit het leven te halen -een beloning te krijgen- moeten we echter iets doen. Als je als verzekeraar dus iets wilt veranderen in het gedrag van de polishouder, kunt u hem/haar beter belonen. Wilt u hier meer van weten?

Lees het inFinance artikel

Balans tussen klantwaarde en waarde voor de klant

Maart 2021, InFinance Businesscase klantwaarde

Met welke klanten heeft ú een optimale match?
Als organisatie wilt u een goede balans tussen klantwaarde (wat een klant u oplevert) en waarde voor de klant (wat u een klant oplevert). Toch hebben veel bedrijven hierin een mismatch. Dit resulteert in te weinig of zelfs geen winst – en een hoger verloop van klanten. Hoe ontdekt u met welke klanten u wél een optimale match heeft? We hebben hiervoor een businesscase uitgewerkt. Meer weten?

Lees het inFinance artikel

Hoe worden volmachtkantoren weer winstgevend?

Februari 2021, InFinance Volmachten

Volmachten ‘nieuwe stijl’ bekijken verzekeringsrisico’s op een bredere manier. Ze willen ontdekken welke doelgroepen en welke productgroepen winst of juist verlies opleveren. Vervolgens richten ze zich niet meer op verlieslatende en juist wel op winstgevende doelgroepen. Om de schadelast per doelgroep beter in beeld te krijgen en om vervolgens interessante doelgroepen te benaderen, zijn de juiste data en data-analyses cruciaal. In de huidige digitale wereld kunnen volmachten hiervoor vooral in de particuliere markt uitstekend drijven op sociodemografische kenmerken. Ze kunnen exact in kaart brengen welke doelgroep ze willen bereiken en welke marketingmiddelen daarvoor nodig zijn. Maar het marketingaspect is slechts stap één.

Lees het inFinance artikel